פחד מלידה חוזרת, נמנעת מהריון בשל כך

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/06/2023 | 01:10 | מאת: אלירן

שלום רב, לי ולאשתי יש 2 ילדים, בלידה השניה של אשתי היא חוותה טראומה שכן היא ילדה ללא אפידורל. הלידה השנייה הייתה כמעט לפני 6 שנים. ניסיתי לפני כשנה וקצת לנסות ולדבר עם אשתי על ילד נוסף. אולם היא חסמה זאת. לפני כשלושה חודשים חשבה שאולי אפשר והתחרטה לאחר יום בודד וגם בשל הפחד מהריון בגיל 37. היא מאוד מפחדת מהלידה עצמה ופוחדת שיקרה לה מה שקרה בלידה האחרונה. מבחינתה מספיק. מה מומלץ לעשות אם בכלל.. תודה

26/06/2023 | 11:40 | מאת: ד"ר אורית ברגמן

אלירן שלומות. אכן לידה קודמת טראומטית יכולה להרתיע ולעכב הריון נוסף, וניתן לעבד את החוייה במרכזי טיפול שסובבים תחום זה. עם זאת, ציינת מספר נקודות משמעותיות נוספות שאשתך מתייחסת אליהן, כמו הגיל שלה, וכן שאולי "מספיק" והיא מסתפקת בהיותכם הורים לשני ילדים. כלומר, אולי אתם בתחושות שונות לגבי ילד שלישי, מעבר לקושי סביב הלידה עצמה, וחשוב לשים לב לכך כדי לקבל החלטה נכונה לשניכם שמדוברת באופן פשוט וישיר.

27/06/2023 | 08:00 | מאת: אלירן

תודה. הפחד של אשתי לטענתה נבע בעיקר בגלל הגיל והסיכונים. היא קראה ברשת וחושבת שהסיכון רב מידי. מה הם הסיכונים בלידה ולעובר מבחינה גנטית, מומים וכ"ו ומה הן הסיכונים ליולדת בגיל 37. אציין שאשתי יש גם גן בעייתי לינץ שבעיקרון דורש הפרייה אך החלטנו שאם נביא ילד נוסף זה יהיה בצורה רגילה. תודה רבה על התייחסותך

מנהלי פורום הריון ולידה