דלקת בשתן שבוע 25....

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/06/2023 | 18:33 | מאת: אירה

שלום ד"ר, שבוע 25 היום. שבוע שעבר הרגשת תכיפות ודחיפות בשתן ללא צריבה. עשיתי שתן לכללית ותרבית ביום ג'. התרבית התעכבה אז עשיתי עוד תרבית ביום ה' (כבר קרה מקרה שאיבדו את התשובות שלי). בנתיים ביום ה' בערב התקבלה תשובה של הראשונה לכללית תקינה ותרבית עם קלבסיאלה מעל 100,000. נתנו לי לקחת אוגמנטין (לפי טבלת הרגישות). ביום ו' חזרה תשובת התרבית השנייה ושם אין חיידק בכלל... איך אני אמורה להתייחס לזה? עד שחזרה התרבית השנייה כבר לקחתי יומיים אנטיביוטיקה. אני ממשיכה לקחת כי יש לי לחץ בבטן תחתונה כאילו יש לי פיפי.... האם להפסיק לאור תוצאת התרבית השנייה? כמה ימים מומלץ אוגמנטין? הרופא נתן ל10 יום... תודה,

24/06/2023 | 18:38 | מאת: אירה

ועוד שאלה חשובה - האם החיידק יכול לגרום לסיבוכים? אני בהריון בסיכון עקב דימום המטומה בשבוע 11....

26/06/2023 | 18:11 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי, אם הייתה צמיחה של קלבסילה, ובטח בנוכחות סימפטומים, עדיף לפעול לחומרה ולטפל כמו שצריך בקורס אנטיביוטי מלא. מרבית הזיהומים בשתן אינם גורמים לסיבוכים כל עוד מטפלים בהם כמו שצריך, אישה בהיריון שאינה מטופלת כן יכולה לסבול מסיבוכים שונים. אחרי השלמת הטיפול האנטיביוטי ממתינים שבוע ואז עושים תרבית שתן חוזרת לוודא שאיו יותר חיידק. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה