לגבי עליית משקל בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/06/2023 | 17:22 | מאת: דינה

שלום בהריון בחודש חמישי. עליתי במשקל ואני לא יודעת אם זה תקין. שקלתי לפני ההריון 56, עכשיו אני כבר 63. ולפי BMI אני צריכה להיות גג עד 67 אחרת זה עודף משקל. וברור שאני יעבור את זה כי גם התינוק ישקול כמה קילו בהמשך. האם זה בסדר? כמה קילו מותר לעלות בהריון (כולל המשקל של התינוק)? תודה!

26/06/2023 | 18:08 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי, ההמלצה לעלייה במשקל בהיריון תלויה ב-bmi ההתחלתי שלך לפני ההיריון. אישה עם bmi תקין של 19-25 אמורה לעלות בין 11ל-16 ק"ג לאורך ההיריון עד הלידה. אישה עם bmi מתחת ל-18 אמורה לעלות בין 12 ל-18 ק"ג. אלה הן המלצות, בפועל יכולות להיות חריגות וזה כמובן תלוי במשקל התינוק, השלייה וכ'ו, גם אם חרגת במספר ק"ג בודדים לא לחשוש, אם את חורגת הרבה מעבר כדאי לשים לב ולהתייעץ עם דיאטנית שיודעת לעבוד ספציפית עם נשים בהיריון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה