אלטרנטיבה להעמסת סוכר 100

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/06/2023 | 17:19 | מאת: אחת

שלום רב, בהריון 3 . בהריון הקודם הייתה לי סכרת הריון(היה רופא שחלק על כך כי היה רק ערך אחד חריג) עכשיו הרופא נשים שלח אותי להעמסה של 100 אוטומטית(ללא ה50) זאת הבדיקה הכי קשה שעברתי ויש לי קצת טראומה ממנה ולכן יש לי 2 שאלות: 1. האם האלטרנטיבה של דיקור דם לסוכר באצבע למשך תקופה של שבועיים מספקת תשובה האם יש סכרת הריון או לא כמו העמסה של 100? בהנחה שיראו שאין סכרת בבדיקות הדם הביתיות האם אצא מהאבחנה של הריון בסיכון או שכל עוד לא אבצע את העמסה זה בגדר של סכרת הריון? 2. כמה הבדיקה הזאת מסוכנת לאם ולעובר? זה נראה לי ככ לא בריא.. תודה

19/06/2023 | 23:37 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי, נשים שאינן מצליחות לבצע העמסת סוכר של 100 גר' יכולות לבצע מעקב סוכרים בבית עם גלוקומטר ארבע פעמים ביום במשך שבוע, וללא דיאטה, לאחר שעוברים הדרכת אחות לביצוע הבדיקה. אם המדידות נעשות כמו שצריך ניתן בעזרתן לאבחן או לשלול סכרת היריון. חשוב לציין שהעמסת סוכר אינה כרוכה בשום סיכונים לאם או לעובר מעבר לאי נוחות של שתיית החומר המתוק והדקירות של נטילת בדיקות הדם. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה