הנקה...........................

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/06/2023 | 20:27 | מאת: יעל

תודה על התשובה לגבי מניעת הריון על ידי ההנקה, רציתי לשאול: מה הבעיה בחלב אם שאוב, האם יש הבדל אם התינוק הוא זה שיונק ישירות, לבין לשאוב ולתת לו בבקבוק? האם עצם השאיבה מורידה את הסיכוי להגנה מהריון? או שיש דבר נוסף במניעה שקשור למגע ישיר בתינוק?

17/06/2023 | 21:18 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי יעל, אם תשאלי יועצות הנקה יש להניח שרובן יגידו שהנקה בבקבוק בשבועות מוקדמים עלולים לפגוע ביכולת של התינוק לינוק היטב מפטמה כי זה דורש יותר מאמץ, אבל זו לא שאלה לרופאת נשים אלא ליועצית הנקה/רופא ילדים. מבחינת הגנה, אם את שואבת כל 3 שעות שאיבה של לפחות 20 דקות אז ההגנה זהה לזו של הנקה רגילה. חשוב לזכור שגם הנקה מלאה אינה מגנה באופן מוחלט מפני היריון ואין להסתמך עליה כאמצעי מניעה, בעיקר לא כאשר המרווחים בין הנקה להנקה/הנקה לשאיבה עולים על 3 שעות כולל בשעות הלילה, או אם עברה יותר מחצי שנה מאז הלידה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה