הנקה...........................

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/06/2023 | 21:06 | מאת: יעל

שלום! אשמח להסבר קצרצר באיזה אופן ההנקה מונעת הריון ? תודה רבה

14/06/2023 | 22:31 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

רמות הפרולקטין (ההורמון שמעודד את ייצור החלב) משפיעות על יצור הורמונים אחרים ולבסוף מונעות ביוץ. הנקה אינה נחשבת אמצעי בטוח למניעת הריון. בעקרון ב-6 חודשים הראשונים לאחר הלידה אם ישנה הנקה מלאה לחלוטין ללא מתן תוספות (גם לא חלב שאוב) וללא מרווחי זמן ארוכים בין ההנקות אז צפוי שימנע ביוץ ותהיה מניעת הריון ברמה יחסית טובה אך לא מוחלטת. בשורה התחתונה , במידה ואת אינך מעוניינת בהריון נוסף, אין להסתמך על ההנקה וניתן לקחת גלולות למניעת הריון המותאמות להנקה.

מנהלי פורום הריון ולידה