תוצאות בדיקות מעבדה, קצת חוששת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/06/2023 | 16:54 | מאת: דניאל

שלום דוקטור אני בשבוע 18 , מוגדרת בהריון בסיכון , היום בוצע בדיקות שתן שגרתיות . כל התוצאת תקינות מלבד בדיקת שתן שבודקת חלבון , שהתוצאה 50 mg הבנתי שהטווח הוא 0-30 האם זה תקין ? בנוסף ביומים האחרונים אני מרגישה צריבה עדינה בנרתיק, בעת נתינת שתן לא מרגישה כאב , זה פשוט בא והולך. אין אפשרות מיוחדת ומלבד זאת מרגישה טוב אשמח לחוות דעתך

14/06/2023 | 20:29 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

לגבי החלבון, בהריון יש הפרשה מוגברת של חלבון בשתן שלרוב תקינה, כדאי לעשות בדיקה חוזרת, אם עדיין מופיע חלבון בשתן מומלץ להשלים איסוף שתן לחלבון ל-24 שעות דרך הרופא המטפל ולבדוק באופן כמותי כמה חלבון מופרש והאם זה בגדר הנורמה להריון או כבר מעבר לתקין. לגבי הצריבה - ניתן להתייעץ ולהיבדק עם רופא נשים, יתכן ויש גירוי של האיזור עקב פטרת נרתיקית הנפוצה בהריון. בכל מקרה מומלץ להשלים גם תרבית שתן ובמידה ויש צמיחה של חיידק צריך לטפל.

מנהלי פורום הריון ולידה