עצם הירך קטנה לגיל ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

13/06/2023 | 16:16 | מאת: הריון ראשון

שבוע 36+5 עושה הערכת משקל כל שבועיים בגלל סכרת הריון עד עכשיו כל הבדיקות תקינות גם סקירות גם הערכות משקל הכל תקין בדיקה אחרונה עצם הירך קצרה בשבועיים הלכנו היום לבדיקה מכוונת עצמית העצם גדלה אבל עדיין קטנה לגיל ההריון, המשקל של העובר בעלייה ותואם לשבוע ההריון הומלץ על ייעוץ גנטי, אני ובעלי שנינו גבוהים אני 169 הוא 188 מה יעזור בשלב הזה ייעוץ גנטי ?

14/06/2023 | 20:27 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

המטרה של יעוץ גנטי היא להציג בפניכם את התמונה המלאה לגבי העובר מבחינת מה האבחנות הגנטיות האפשריות ומה הסיכויים לכל אבחנה. בהתאם למידע אפשר להחליט על האם רוצים לבצע בדיקות גנטיות אבחנתיות - אשר יכולות להשפיע או על המשך ניהול ההריון, או על המשך ניהול המקרה לאחר הלידה. ישנן מטופלות שמראש אינן מעוניינות בשום התערבות ויתכן ועבורן היעוץ הגנטי יכול להיות פחות רלוונטי. בכל מקרה מדובר בפגישת ייעוץ ולשמוע את המידע זה תמיד טוב, אח״כ אפשר להחליט מה עושים איתו. ממליץ להפנות את השאלה לרופא שהפנה לבדיקה ומכיר את כל מהלך ההריון וההיסטוריה הרפואית.

מנהלי פורום הריון ולידה