דקסמטזון 2 מ"ג בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/06/2023 | 22:33 | מאת: נופר בל

היי לפני 8 ימים נטלתי 5 כדורים של 2 מ"ג וביום למחרת שוב 5 כדורים של 2 מ"ג. היום ביצעתי בדיקת הריון לאחר איחור במחזור של כ3 ימים והתוצאה חיובית (הריון לא מתוכנן אך רצוי בהחלט) אני בחרדות בעקבות נטילת הכדורים. אשמח לדעת אם יש סיכון חלילה להתפתחות העובר?

13/06/2023 | 11:04 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

בשבוע כל כך מוקדם לא צפויה השפעה על העובר במידה וממשיך להתפתח הריון תקין. לא ציינת מה הסיבה בגינה את לוקחת דקסמטזון - יש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הצורך בהמשך התרופה ולגבי המלצות לגבי המחלה הבסיסית שלך במהלך ההריון. בכל שאלה לגבי תרופות בהריון ובפרט במידה ואת צריכה להמשיך ליטול את התרופה בהריון ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309

מנהלי פורום הריון ולידה