מחלת ריאות רסטריקטיביות + הריון + גבהים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/06/2023 | 23:14 | מאת: יעל

שלום, אני בת 30 עם עקמת בינונית ועקב כך מחלת ריאות רסרטיקטיביות. אין לי קוצר נשימה וגם לא במאמץ קל. כרגע חודש חמישי, מתכננת לטוס לחו"ל בחודש 6 בסביבת האלפים. רציתי לשאול מה הגובה המקסימלי שמומלץ שאהיה בו, כדי להמנע מקוצר נשימה ופגיעה בעובר. לא מתכוונת לעשות מסלולי הליכה אלא טיול רגוע שיכול לכלול שהייה בגבהים לשעה-שעתיים. תודה

12/06/2023 | 16:29 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

צריך להתייעץ עם רופא הריאות שלך מאחר ואיני בקיא בחומרת המחלה שלך. אבל באופן כללי אם לא מדובר בחשיפה ממושכת וכל עוד את מרגישה טוב וללא קוצר נשימה, לא צפוי סיכון לעובר. ממליץ להתייעץ עם רופא הריאות ורופא הריון בסיכון, בפרט אם ידוע על היסטוריה של ירידת סטורציה בעבר.

מנהלי פורום הריון ולידה