דימומים בלתי סדירים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/06/2023 | 00:09 | מאת: נועה

אני שישה שבועות אחרי לידה מניקה מלא.. באולטרסאונד ראו שהרחם לא סיים להתכווץ, וראו רירית רחם דקה 2 מ"מ, ושאין ביוץ בשבועיים שלושה הקרובים.. וכן אמרו לי שבגלל שהרירית מאוד דקה היא נושרת בצורת דימום, מהלידה יש לי דימום, לפעמים רק כתמים קלים, וביומיים האחרונים יש לי כתמים יותר גדולים, בצבע אדום ממש, אמרו לי שבגלל ההנקה חסר לי אסטרוגן... גם בלידה הקודמת היה לי ככה במשך חודשיים וחצי, ניסו לתת לי תמיכה בפרוגסטרון ולא עזר וגם אסטרופם לא עזר, רק גלולות משולבות הצליחו לעצור את הדימום, עכשיו אני ממש לא רוצה שיחזור הסיפור הזה, ושואלת האם יש מידע למה קורה כזה דבר? 1. למה הרירית כ"כ דקה? 2. האם בהנקה הרירית דקה ויתכן שלא תחזיק מעמד ותצא בדימום חלש (ממש לא כמו מחזור) 3. האם זה מחזור למרות שממש לא דומה בכמות למחזור? 4. מה ניתן לעשות כדי להפסיק את הדימום? 5. האם לאור מה שאמרו לי כרגע ההנקה מונעת לי הריון? תודה רבה

09/06/2023 | 18:15 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

היי נועה, קצרה היריעה מלענות על שאלותיך בפורום ואני ממליץ לפנות לרופא/ת הנשים שלך. אך בכל זאת אנסה להתייחס בקצרה לנקודות שהעלית. כפי שאמרת באמת בהנקה יש פחות אסטרוגן ולכן הרירית יותר דקה ויכולה לדמם. כמות הדימום משתנה ויכולה להיות חזקה או חלשה, בד״כ מדובר בהכתמות דמיות. אמנם לרוב אין מדובר בדימום וסתי, אך עדיין אפשרי גם לקבל מחזור (ושיהיה ביוץ) למרות הנקה מלאה. לכן, הנקה מלאה אינה מונעת הריון באופן מלא ולא מומלץ להסתמך עליה כאמצעי מניעה. לגבי הפסקת הדימום - במידה ובעבר לא הסתדרת עם גלולות פרוגסטרון בלבד ניתן לשקול התקן תוך רחמי - מומלץ להתייעץ על כך עם הרופא/ה המטפל/ת.

מנהלי פורום הריון ולידה