הריון ראשון - צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/06/2023 | 18:32 | מאת: רותם בירון

היי אודה לעזרה, ביום ראשון עשיתי בדיקת הריון ביתית והיא יצאה חיובית. היום עשיתי בדיקת דם והבטא יצאה 771 IU/L פעם אחרונה שקיבלתי ווסת היה בתאריך 6/5 לכן ממה שאני מסיקה אני נמצאת בשבוע 4 + 4 השאלה היא האם רמת הבטא תקינה לשבוע בו אני נמצאת? האם יש צורך לחזור על בדיקת הבטא בעוד 48-72 שעות בשביל לראות מגמת עליה או שמא זה מיותר? בנוסף, אם אני נוטלת פרנטאל אין צורך ליטול גם בנפרד חומצה פולית נכון? אשמח גם לדעת מתי אני אמורה ללכת לראות רופא נשים באיזה שבוע. תודה מראש מישהי שאף פעם לא הייתה עוד בהריון וצריכה את עזרתך😃

09/06/2023 | 18:05 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

זו רמת בטא תקינה לשבוע ההריון שלך, אם אין גורמי סיכון להריון חוץ רחמי או איזשהו חשד שעלה לגבי הריון חוץ רחמי אין צורך במעקב אחר עליית הבטא. בתחילת שבוע הבא כבר נצפה לראות שק הריון בסונר. צריך לקבוע תור לרופא סביב שבוע 6 ובמידת האפשר ליצור קשר עם הרופא עוד קודם לכן כדי שיוציא הפניות לבדיקות דם של תחילת הריון. בפרנטל יש מספיק חומצה פולית ולא צריך ליטול חומצה פולית בנוסף. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה