תוצאה לא ברורה לתרבית שתן בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/05/2023 | 20:47 | מאת: חגית

אני בשבוע 32 להריון ולאחר שתי דלקות בשתן מחיידק קולי ,הרופא נתן לי מוקסיקאר , עשיתי שוב בדיקה לוודא שהדלקת עברה והתוצאה צמיחה מעורבת ,חזרתי 3 פעמים על הבדיקה ולמרות ששטפתי טוב התוצאה חוזרת בכל פעם צמיחה מעורבת ,השאלה מה לעשות? והאם כדאי לקחת טיפול מונע עד סוף ההריון.

24/05/2023 | 14:51 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי חגית, תוצאה של "תרבית מעורבת" נפוצה יחסית בהיריון, כל רופא מתייחס אליה מעט אחרת. בגדול הגישה שאני מכירה היא שאם טופלת כבר באנטיביוטיקה וקיבלת תוצאה זו כעת במספר בדיקות עוקבות אז אין צורך לבצע בדיקה נוספת או לקבל טיפול כעת. זאת כמובן במידה ואין לך סימפטומי דלקת בשתן, ושבמהלך ההיריון לא הייתה לך דלקת בכליה (פילונפריטיס) שהצריכה אשפוז וטיפול אנטיביוטי דרך הווריד. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה