CMV חיובי, מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/05/2023 | 18:15 | מאת: יעל

שלום, שבוע 16 להריון ראשון, בת 30. התקבלו תוצאות חלבון עוברי קצת מדאיגות, אשמח לעזרה בפירוש שלהן: CMV IgG - 53.9AU/ml CMV IgM (screen) - POSITIVE CMV IgM additional assay - NEGATIVE CMV IgG Avidity - "אין צורך בביצוע הבדיקה" Toxoplasmosis IgG - NEGATIVE Toxoplasmosis IgM - NEGATIVE יש לציין שאני רואה שגם בינואר 2022 הופיע IgG חיובי. האם אפשר להסיק שנדבקתי בנגיף בעבר וההריון לא נמצא בסיכון? איך יתכן שיצא IgM חיובי? תודה

22/05/2023 | 16:26 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי יעל, אם ה-additional assay יצא שלילי רוב הסיכויים שהבדיקה תקינה ואין סיבה לדאגה, אבל אני ממליצה בכל מקרה לפנות עם התוצאות לרופא נשים מטפל כדי שידריך אותך מה לעשות ואיך להתקדם! בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה