מבנה רחם בעייתי.....

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/05/2023 | 10:22 | מאת: נועה

אני אחרי 3 לידות רגילות בהריון ראשון הכל עבר תקין והיצה לידה רגילה בהריון שני ילדתי שבוע 41+4, וארבעה ימים לפני הלידה העובר התהפך ונהיה מצג רוחבי וחזר באותו היום למצג ראש והסתיים בלידה רגילה ב"ה וגם בלידה שלישית היה את אותו הסיפור משבוע 37 העובר שינה מצג, אפילו פעמיים באותו היום, פעם עכוז פעם רוחבי ופעם ראש, ללידה הגעתי עם מצג רוחבי, עשו היפוך עם צירים ופתיחה של 2.5, אבל אחרי כמה דקות שוב העובר חזר להיות מצג רוחבי, שוב רצו לבצע היפוך אבל העובר חזר להיות לבד ראש והיתה לידה רגילה ברופא אמר לי שיש לי שרירי בטן מאוד חלשים והבטן לא מצליחה להחזיק את ההריון והיא נופלת כלפי מטה.. ועוד אמרו לי שזה בעיה במבנה הרחם וללכת לטפל בזה: השאלה שלי: 1. האם זה באמת בעיה במבנה הרחם, או שרק השרירים החלשים גרמו לבלאגן? 2. האם יש איך לטפל בזה בכלל? 3. אילו בדיקות הרופא ישלח אותי לעשות כדי לבדוק מה הבעיה?

22/05/2023 | 16:19 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי נועה, אחד מהגורמים למנח עכוז/רוחבי הוא אנומליה של מבנה הרחם, כלומר מבנה רחם שאינו "רגיל" בד"כ מדובר ברחם מחיצתי אבל יש גם מומי מבנה אחרים. מומים אלה מגבירים סיכוי להפלות חוזרות ולידות מוקדמות. לא נשמע שזה המצב אצלך ואני לא בטוחה שזו אכן הסיבה למנח רוחבי בלידות שלך, אבל אם את רוצה להעריך את מבנה הרחם אפשר לעשות אחת משלוש בדיקות (לא מבוצע בהיריון): 1. אולטרסאונד תלת ממד. 2. הידרו-סונוגרפיה 3. היסטרוסקופיה. הבדיקות האלה יכולות לבדוק אם אכן יש בעיה מבנית ברחם. לא נשמע שיש דחיפות לבצע את הבדיקה אבל אם חשוב לך לדעת פני לרופא נשים לצורך הפנייה לבדיקות. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה