לידה נרתיקית לאחר לפרולוסקופיה ישנה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/05/2023 | 18:34 | מאת: שרון

שלום רב, לפני כשנתיים וחצי עברתי לפרולוסקופיה והרופא בבית חולים המליץ על לידות קיסריות עתידיות. בזמנו רציתי להכנס להריון לאחר חצי שנה כפי שהומלץ לי לחכות . בפועל עברו שנתיים וחצי מאז הלפרולוסקטפיה ,אני בהריון ראשון ורוצה לבדוק האם יש אופציה ללדת נרתיקת לאחר לפרולוסקופיה קודמת ישנה. המקרה שלי הוא לא ניתוח קיסרי קודם האם זה אותו הדבר?

14/05/2023 | 13:09 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי שרון, לפרוסקופיה זה שם כללי לגישה ניתוחית לא כתבת מה עברת במהלך הניתוח. לפי שאר הפירוט אני יכולה להניח שעברת כריתת שרירן עם התערבות בשריר הרחם. בכדי להחליט על אופן הלידה אני ממליצה לך לפנות לרופא הנשים המטפל שלך עם דו"ח הניתוח ומכתב השחרור שהיה לאחר הניתוח ותקבלי המלצות בהתאם. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה