היפרדות שליה כרונית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/05/2023 | 18:08 | מאת: עמית

אובחנתי עם הפרדות שליה כרונית בעקבות דימומים חוזרים (כרגע שבוע 20) הומלץ על מנוחה ופרוגרסטרון, מאוד לחוצה, אם אנוח הרבה ההפרדה יכולה להתחבר כמו כל הריון רגיל או שבמקרה הטוב זה רק לא מחמיר?

14/05/2023 | 13:13 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי עמית, בהיפרדות שלייה כרונית אכן מומלץ שמירת היריון, טיפול בפרוגסטרון ומעקב היריון בסיכון. זה לא יאחה מחדש את ההיפרדות אבל נקווה שהיא לא תחמיר וגדילת העובר תהיה תקינה. בכל אירוע של דימום/לחצים בבטן תחתונה/ חשד לירידת מים יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא. בהצלחה!

14/05/2023 | 13:42 | מאת: עמית

תודה! לפי תשובתך המצב לא יכול להשתפר אלא רק לא להחמיר במקרה הטוב, אז אם קיבלתי כרגע שמירה רק לחודש ולא יהיה דימום חוזר בחודש הזה אני חוזרת לעבודה או שאני צריכה לבקש שמירה עד הסוף כי בעצם הסיכון לא משתנה? מציינת שבאולטרסאונד לא נצפה דימום או הפרדה אלא ההבחנה היא על סמך הדיווח שלי על דימומים חוזרים

15/05/2023 | 12:11 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי, בנוגע לשמירת היריון את צריכה להתייעץ עם רופא הנשים המטפל שלך, כמובן כתלות בהמשך התפתחות ההיריון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה