ירידה באחוזון גודל העובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/05/2023 | 16:42 | מאת: שרה

היינו היום (שבוע 29) בהערכת משקל עובר, והטכנאית אולטרסאונד אמרה שאומנם העובר באחוזון תקין (40) אבל זו ירידה משמעותית לעומת הסקירה השניה בשבוע 23, אז הוא היה באחוזון 65 ושהירידה הזו דורשת המשך בירור. (חוץ מזה, כל הבדיקות עד עכשיו תקינות לגמרי, כולל אקסום). כמובן שנברר זאת עם הרופא המטפל אבל התור אליו רק בעוד שבוע וחצי ונשמח בינתיים לכל תובנה לגבי משמעות העניין. תודה.

14/05/2023 | 11:45 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי שרה, קשה לייעץ מרחוק מבלי לדעת מה הרקע להיריון, מהן הבדיקות שעשית עד כה וכ'ו. שבירת אחוזונים מצריכה מעקב רופא לוודא שהעובר לא ממשיך לרדת באחוזונים אבל בגדול רוב הסיכויים שהכל בסדר. אם תהיה המשך ירידה באחוזונים ימליצו לך להרחיב בדיקות- מעקב גדילה, בדיקת נוגדני TORCH, אולי סקירה מכוונת לגדילה וכ'ו... בשלב זה מדובר בממצא מאוד התחלתי ולא ניתן לקבוע עדיין מה המשמעות שלו. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה