קוטר ראש (BPD) לעובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/05/2023 | 15:17 | מאת: ספיר

שלום ד"ר. אני בשבוע 36+3 להריוני השני, היום הייתי בבדיקת רופא שביצע מדידות, ולגבי קוטר הראש אמר שהוא קטן ביחס לשבוע, אבל בשלב כזה של ההריון כאשר הראש למטה מדידת הקוטר אינה מדויקת ולכן מתייחסים להיקף הראש שנמצא אצלי תקין ובטווח הנורמה. בדף סיכום הביקור ראיתי שהוא לא ציין בכלל מה הקוטר של הראש, אבל ההיקף (hc) יצא תואם בדיוק לשבוע שבו אני נמצאת. אציין שעד כה כל המדידות היו תקינות. האם עליי להיות מודאגת לאור הממצאים?

08/05/2023 | 18:16 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי ספיר, אנחנו מתייחסים גם ל-BPD ויותר ל-HC, ואכן לקראת סוף ההיריון לפעמים קשה יותר למדוד את מדדי הראש בגלל מיקומו באגן. אם המדידות היו תקינות לכל אורך ההיריון, והערכת המשקל הכוללת תקינה אז נשמע שאין בכלל ממה לדאוג. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה