הריון ראשון-שאלות ..

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/05/2023 | 19:53 | מאת: גיל

שלום אני בתחילת הריון ראשון (שבוע 6) ואשמח לקבל מענה על 2 שאלות: 1. מהרגע שגיליתי שאני בהריון ועד היום היו לי בכל הימים כל התסמינים של הריון (בחילות,עייפות,סלידה מריחות ואוכל,רגישות בשדיים וכו'..). פתאום היום לא הרגשתי אף אחד מהתסמינים הנ"ל.. האם זה אומר שיש בעיה? 2.הרופא אמר לי לקחת יוטירקס לאזן TSH בגלל שלטענתו היה לי TSH מעט גבוה להריון. למרות שT3+T4 היו תקינים. הוא רשם לי מינון של 100 מק"ג בכל יום ופעמיים בשבוע אמר לי לקחת שני כדורים של 100 מק"ג כלומר 200 מק"ג ביום. קראתי באינטרנט שמינון של 100 מק"ג זה המינון המקסימלי ליום... אני בחששות עכשיו שעשיתי חלילה נזק לעובר? כי אחרי שלקחתי את השני כדורים היו לי כאבי בטן והקאתי הרבה ואני לא יודעת עם לשייך את זה למינון עודף (?). אני יודעת שהרופא אמר לקחת אבל בכל זאת זה נראה לי כמות מאוד גדולה וכפי שציינתי גם קראתי ש100 מקג ליום זה המינון המקסימלי ליום... ןגם T3 וT4 תקינים אצלי אז בכלל.. אשמח אם תוכלו להגיד לי מה דעתכם על 2 השאלות ששאלתי. בכל זאת הריון ראשון וכל דבר מעלה חששות... :)

08/05/2023 | 18:14 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי גיל, ראשית סימפטומים של היריון יכולים להשתנות לאורך ההיריון והם לא בהכרח מעידים על בעיה, כל עוד אין דימום/לחצים בבטן תחתונה רב הסיכויים שהכל בסדר. שנית, אני כמובן לא יכולה לקבוע לך מפה מינוני טיפול. לרוב נהוג להתחיל טיפול ביוטירקס ממינון של 50 מק"ג אבל זה תלוי בהיסטוריה הרפואית וברמות ה-TSH ההתחלתיות. כך או כך יוטירקס לא עושה נזק לעובר ולא גורם להקאות, לא הייתי מייחסת את ההקאות לטיפול התרופתי. אם את לא בטוחה לגבי המינון דברי שוב עם הרופא שלך בכדי להבין. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה