ערכי cmv ואפשרות להידבקות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/04/2023 | 23:36 | מאת: טל

שלום, נבדקו ערכי ה-cmv שלי בתחילת הליך בחירת תורם הזרע ואח"כ בהיריון פעם אחרונה בחודש ינואר. ערך ה-cmv igg הוא חיובי-כלומר נחשפתי לנכים בעבר. ערך ה-cmv igm יצא שלילי, אותן תוצאות כמו לפני הכניסה להיריון. בימים אלו,אני עובדת עם מישהו שהנגיף פעיל אצלו.האם זה מהווה סיכון לי-לעובר ? האם אני יכולה להידבק שוב ? תודה רבה

01/05/2023 | 08:38 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

כן, אמנם יותר נדיר אך ישנה אפשרות להידבק גם בזן אחר של נגיף ה-CMV. ולכן אם ידוע על חשיפה אפשרית יש להקפיד על הגיינת ידיים ולהימנע מחשיפה להפרשות.

מנהלי פורום הריון ולידה