TSH גבוה בהריון טרימסטר ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/04/2023 | 13:57 | מאת: לירון

היי, אני בהריון בשבוע 6 עם TSH 3.73 mIU/L. מתחילה מחר כדורים Euthyrox לאיזון בלוטת התריס. האם קיים סיכוי מוגבר להפלה/נזק לתינוק עם ערך כזה? האם התרופה עלולה לגרום נזק? אציין שלפני לא היתה לי רמה גבוהה של ההורמון (גם בהריון קודם). תודה

30/04/2023 | 08:45 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

לא ציינת את ערכי הt3-4. אין נזק במתן התרופה, להפך, מטרתה לשמור עליך ועל העובר ולשפר תוצאי ההריון. זו הסיבה שבודקים בתחילת ההריון ומתחילים טיפול מוקדם (שבוע 6) כפי שהומלץ לך.

מנהלי פורום הריון ולידה