דחיה מכל סוגי המזון בשליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/04/2023 | 12:55 | מאת: ארנונה

אני בהריון רביעי בשבוע 8 סובלת מדחיה נוראית של רוב סוגי המאכלים, ולכן לא אוכלת כמעט כלום, לפעמים קרקרים יבשים/פריכיות. בבית כמעט לא מתפקדת. בעבודה כן, מחוסר ברירה. מרגישה נורא ואיום!! (ירדתי חמש קילו במשקל עד כה, אבל אני בעודף משקל) לוקחת בונגסטה פעמיים ביום, לא עוזר. מה אפשר לעשות?

30/04/2023 | 08:42 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

מומלץ להתייעץ עם דיאטנית וכן עם הרופא המטפל. ניתן להוסיף תרופות נגד בחילה כגון פרמין או זופרן אך לתקופות מוגבלות בלבד לפי המלצת הרופא. לעיתים טיפול להורדת חומציות בקיבה כגון אומפרדקס יכול לסייע. במקביל כדאי להוסיף בירור מעבדתי של כימיה, תפקודי כבד, תפקודי בלוטת התריס.

מנהלי פורום הריון ולידה