אפשרות נטילת תרופות מסוגים שונים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/04/2023 | 14:34 | מאת: הריון

היי, אני בשבוע 6 + 6 ימים להריון לפי מחשבון הריון, כרגע לא ראו דופק אך ראו שר הריון + קוטב, אני נטלתי מידי פעם בחודשיים האחרונים רטלין במינון של 20 מ"ג. האם העובר בסיכון? האם ניתן לצרוך רטלין וכדורי שינה מסוג בונדרמין? האם יכול להיות שהכדורים הללו גרמו להפלה או למומים? בלחץ מאוד.

24/04/2023 | 15:59 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

במידה ונלקחו לפני שבוע 4 רוב הסיכויים שלא נגרם נזק לעובר. סביר להניח שבנטילה חד פעמית מאוחרת יותר גם אין סיכון משמעותי. ריטלין ובונדורמין אינם מומלצים בהריון ומומלץ להפסיק נטילתם במידת האפשר, במקרים חריגים ובלית ברירה ניתן ליטול תוך הבנה של הסיכונים לעובר. ממליץ להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי הארצי בטלפון 02-5082825. או מול ״הריופון״ אסף הרופא בטלפון 08-9779309.

מנהלי פורום הריון ולידה