שק הריון + קוטב ללא דופק עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/04/2023 | 14:26 | מאת: שיר

היי, אני בשבוע 6 + 6ימים. הייתי בשבוע שעבר בבדיקת אולטרסאונד והרופא לא ראה שק הריון. היום הייתי בבדיקת אולטרסאונד והרופאה ראתה שק הריון + קוטב ללא דופק. אני נורא בלחץ, האם זה מצביע על בעיה?

24/04/2023 | 15:56 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

נראה שנכון לכעת ההריון מתפתח מאחר ולפני שבוע לא היה קוטב עוברי וכעת ישנו קוטב, יתכן והיה ביוץ מאוחר וגיל ההריון למעשה קטן יותר מגיל ההריון המחושב לפי הוסת. סדר ההתפתחות הינו שק הריון, שק חלמון, קוטב ללא דופק ולבסוף קוטב עם דופק. יש צורך בביצוע סונר נוסף בעוד שבוע - אז כבר באופן עקרוני נצפה לראות דופק.

מנהלי פורום הריון ולידה