האם ניתן לגלות הריון אחרי מס ימים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/04/2023 | 22:14 | מאת: נעמי

היי האם הגיוני לגלות הריון לאחר 6 ימים מקיום יחסי המין מבחינה פזיולוגית? אם קימתי יחסים ב17 לחודש וגיליתי על ההריון ב23 לחודש, זה נחשב 6 ימים או 7? בנוסף, ב24 לחודש עשיתי בטא שיצאה 390. ההריון ממגע מיני קודם בוודאות? הבטא ישר מתחילה מ390? או שמתחילה מ0? תודה על המענה.

24/04/2023 | 15:51 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

המועד המומלץ לבדיקת הריון בבדיקות שתן/דם הוא יום האיחור בוסת (בהנחה שהמחזורים סדירים), לפני כן בדיקת הריון יכולה עדיין להיות שלילית למרות שיש הריון. הורמון ההריון עולה בדם 10-11 ימים לאחר ההפריה, ולכן לא סביר שההריון הינו מהמגע המיני שהיה 6-7 ימים לפני בדיקת ההריון.

24/04/2023 | 22:28 | מאת: נעמי

תודה רבה על המענה. מתאריך 17 לחודש עד 23 לגילוי ההריון בסטיק ביתי נחשב 6 ימים או 7? מחשיבים את יום קיום היחסים? בנוסף, התשובה היא וודאית? זה בוודאות ממגע מיני קודם?

מנהלי פורום הריון ולידה