הפרשות צהובות - שבוע 12

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/04/2023 | 23:07 | מאת: הריונית

שלום ותודה מראש לעונים. שבוע 12 ויש לי הפרשות צהובות עם ריח (ללא גרד) במשך מס׳ שבועות. בנוסף, לפני יומיים יצא לי פצע בשפה התחתונה, הוא התפוצץ אבל עדיין שם.האם מסכן את העובר והעובדה שזה שם כמה שבועות ולא ידעתי על זה?

21/04/2023 | 11:20 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

במידה ומדובר בפצע בבסיס השערה (כמו לאחר גילוח) שהתנקז וללא סימני זיהום (כמו חום/אודם/כאבים) אין סיכון להריון. אם ישנו זיהום משני מומלץ טיפול באנטיביוטיקה על מנת שלא יתפשט ויסכן אותך ובהמשך את ההריון. עם זאת ישנן סיבות אחות לפצעים - למשל הרפס, הדורשות המשך מעקב וטיפול בהריון. לכן, מומלץ לפנות לרופא/ת נשים להעריך את ההפרשות וגם את הפצע והאם נדרש טיפול או מעקב נוסף.

מנהלי פורום הריון ולידה