בהריון עשיתי בדיקה אצל רופאה ולחוצה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/04/2023 | 18:18 | מאת: שלי

היי שלום בהריון ראשון שבוע 12 ניגשתי לרופאת נשים במרפאה שלא מכירה בגלל שהיה לי כאבים ברחם והפרשות צהובות כאלה , מרוב הלחץ לא הסתכלתי עם היא הייתה עם כפפה או שמה חדשה היא עשתה אולטרסאונד מהבטן ואז אחרכך אמרה לי חכי נראה את ההפרשה עם ספקולום הכל יצא תקין . מאז שיצאתי ממנה אני בהתקף חרדה שהיא אולי הייתה עם הכפפה כבר שניכנסתי לחדר ושעם יכנס לי חיידקים בגלל הספקולום שהיא עשתה או יקרה לי משהו אני לא מפסיקה להיות טרודה ובוכה אשמח לעזרה בבקשה כדי לפחות טיפה להרגיע את עצמי..

21/04/2023 | 11:17 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

קשה לי להאמין שהרופאה לא החליפה כפפות בין מטופלות. בכל מקרה הספקולום יוצא מאריזה חדשה ולכן לא סביר שבאמצעותו יכנסו חייקים חדשים. צריך לציין שהנרתיק בפני עצמו אינו איזור סטרילי ומכיל חיידקים ופטריות באופן תקין. בצוואר הרחם יש ריר ששומר על תוכן הרחם מזיהום על ידי חיידקי הנרתיק. במידה ואין כאבים/חום אין חשש.

מנהלי פורום הריון ולידה