שקיפות עורפית לא תקינה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/04/2023 | 11:49 | מאת: אנה

הי, אני בת 39 , הריון 4,( אם לילד יחיד) נמצאת בשבוע 13. אתמול עשינו שקיפות עורפית והתוצאות היו לא טובות - מעל הממוצע - 4ממ. לפי סטאטיסטיקה - אנחנו בסיכון לתסמונת דאון.. לפני קבלת החלטה גורלית , רציתי מאוד לשמוע האם יש תקווה לנס?🙏 ברור שנעשה חלבון עוברי, מי שפיר וסקירת מערכות לפני כל החלטה , אך אני בטוחה שבמצב הזה היו עוד נשים כמוני - מה לעשות???

13/04/2023 | 23:11 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

הבדיקה היא בדיקת סקר, מטרתה למצוא את המקרים שבסיכון, אך היא אינה בדיקה אבחנתית. כלומר יתכנו גם מקרים של הריונות עם שקיפות מוגברת ללא תסמונת דאון. אכן הסיכון מוגבר ולכן בהחלט ממליץ להמשיך ולהשלים את בדיקות ההריון. הבדיקות האבחנתיות - שנותנות תשובה של כן או לא לגבי תסמונת דאון הן דיקור מי שפיר, או סיסי שליה. ממליץ להשלים יעוץ גנטי. במידה ולא מעוניינים להמתין עד שבוע 17 לביצוע דיקור מי שפיר ניתן לבצע בדיקת סיסי שליה שניתן לבצע בשבועות 10-13 ולקבל תשובה אבחנתית לגבי תסמונת דאון וכן תסמונות גנטיות נוספות.

מנהלי פורום הריון ולידה