גזים בהריון - טיפול

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

04/04/2023 | 10:45 | מאת: נוי

אני ממש סובלת מגזים בהריון, גם בהריון הקודם היה לי ככה כמעט חצי הריון, אני קמה בבוקר עם בטן כמעט שטוחה (חודש רביעי, שרירי בטן חזקים) ובערב אני נראית בחודש שמיני וסובלת מכאבים חזקים. כל דבר שאני מכניסה לפה מנפח לי את הבטן ואני מרגישה כמו בלון. מילא שזה מביך להסתובב ככה בעבודה כשאני מגיעה בבוקר בלי בטן הריונית ובערב נראה שאני תכף יולדת, אבל זה גורם לי ממש לכאבים במקרה הרע וחוסר נוחות פיזי לאורך כל היום במקרה הטוב. גם בהריון הזה וגם בקודם ניסיתי את כל הדברים והשיטות הטבעיות שמצאתי באינטרנט וכלום לא עזר. יש משהו שאפשר לקחת בהריון שעוזר עם התופעה הזאת? (כבר לוקחת פרוביוטיקה למעיים קבוע) מרגישה כאילו מערכת העיכול שלי פשוט יצאה לפנסיה:/

05/04/2023 | 16:48 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

הפרוגסטרון בהריון גורם למערכת העיכול לעבוד יותר לאט. ניתן לאכול אוכל עשיר בסיבים על מנת לעודד פעילות מעיים סדירה, לשתות לאחר הארוחה ולא במהלכה, ולחלק את הארוחות לארוחות קטנות במהלך היום, במקביל להימנע ממזונות שאת מכירה שגורמים לגזים. את יכולה להתייעץ עם תזונאית שתעזור לך להתאים תפריט מתאים.

מנהלי פורום הריון ולידה