רעלת הריון טיפול באספרין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/03/2023 | 16:18 | מאת: בר

רקע: בת 36, הריון שלישי. לידה אחת, הפלה טבעית אחת בשבוע 7. בהריון הקודם לפני שנתיים הגעתי שבוע לפני הלידה (היה לי תאריך לקיסרי) עקב הרגשה פיזית רעה, כאבים בין הצלעות והתקפים של קוצר נשימה. לחץ דם היה תקין (נדמה לי 134) אבל גבוה ביחס לזה שאני כל חיי עם לחץ דם נמוך. בבית החולים ערכו בדיקות מעבדה וחזרו אליי כעבור כמה שעות ואמרו שמדובר בהתחלה של רעלת הריון ונתנו לי שתי אופציות, להישאר שבוע באשפוז עד הלידה או להיכנס לניתוח באותו יום. בחרתי באופציה השניה. כעת בהריון שלישי בשבוע 13 ו5 ימים, ציינתי בפני הרופאה שלי את הסיפור של הרעלת בהריון הקודם, היא אמרה שלא רשום לה שום דבר בנוגע לרעלת במכתב השחרור שלי. גם לא נרשמה סיבה אחרת בנוגע לכך שהקדימו לי את הניתוח הקיסרי בשבוע. לפני כמה ימים הייתי בבדיקת שקיפות עורפית, נעשה לי גם דופלר של העורקים האמהיים, צד שמאל יצא תקין וצד ימין גבולי בצד העליון (2.38 PI אם זה אומר משהו). הרופא אמר שאם הייתה לי רעלת הריון בהריון הקודם אני צריכה להתחיל לקחת אספירין כבר אתמול, ואם לא הייתה לי רעלת אז אני יכולה פשוט לחזור למעקב בשבוע 16. הרופאה שלי אומרת שממילא רעלת הריון זה רק משבוע 20-22 ובכלל לא מוטרדת מהעניין, ובגלל שלא כתוב במכתב שחרור שהייתה לי רעלת היא לא מוכנה לתת לי הפניה למרפאת הריון בסיכון (יש פה מרפאה ספציפית לרעלת בהריון). בינתיים הגשתי בקשה לבית החולים שילדתי בו לשלוח לי את כל המסמכים מהימים שהייתי מאושפזת כולל תוצאות בדיקות דם כדי לנסות לעשות עבודת בלשות ולהבין מה בדיוק קרה שם. זו גם פרוצדורה ואין לי מושג מתי אני אקבל את המסמכים. עכשיו למה אני כותבת את כל זה? כרגע אני פועלת בערוצים המקובלים בסבלנות, מנסה לקבל תשובות וטיפול. אני מנסה להבין, בהנחה שאכן הייתה לי רעלת הריון בהריון הקודם (אני מניחה שלא הזיתי את זה, ועצם העובדה שבית החולים לא כתב את הסיבה ליילוד המוקדם מצביעה בעייני יותר בכיוון של התרשלות מצד בית החולים ולא על חוסר הבנה) אז בהנחה ואכן הייתה לי רעלת, באיזה שבוע של ההריון אני צריכה להתחיל לקחת אספירין כדי שהטיפול יהיה יעיל בהפחתת סיכוי לחזרה של הרעלת? אני פשוט מנסה להבין מתי אני אמורה להעלות דחוף הילוך בדרישה שלי לקבל טיפול (ייתכן שאצטרך להוציא מכתב מעורך דין) ויש לי הרגשה שזה כבר נעשה גבולי.

30/03/2023 | 14:33 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי בר, בנשים עפ היסטוריה של רעלת היריון בעבר, ובעיקר רעלת היריון חמורה שהצריכה טיפול במגנזיום, מומלץ להתחיל בהיריון הבא טיפול באספירין מניעתי החל משבוע 16 בכדי להפחית את הסיכוי לאירוע חוזר של רעלת. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה