דרגת שליה לא תואמת בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

09/03/2023 | 12:04 | מאת: ורד

שלום רב . שבוע 10 פלוס 2 הייתי היום בבדיקת אולטרסאונד אצל טכנאית הכל נראה מצוין מלבד זה שחזרתי הביתה וראיתי שכתוב שדרגת השליה היא 1 . ראיתי שהדירוג בתחילת ההריון אמור להיות 0... וזה מדאיג אותי מאוד אשמח שתאירו את עיניי. תודה !

12/03/2023 | 22:20 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

יש מקומות בהן מקובל להתחיל את הדירוג מ1 ולא מ0 ואז מדובר בדרגה תקינה. גם אם מדובר בדרגה 1 בכל מקרה יש צורך בהמשך מעקב בלבד (בשקיפות, ובסקירה המוקדמת) ולרוב אין לממצא משמעות בשבוע הריון זה.

מנהלי פורום הריון ולידה