חבל טבול מעל חלק עליון של שליה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

08/03/2023 | 09:36 | מאת: חנה

בסקירה מוקדמת נצפה velamentous insertion ורשום שחבל הטבול בשליה מעל החלק העליון של השליה. מה זה אומר? האם יש סיכון כלשהוא? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות במהלך ההריון?

08/03/2023 | 12:24 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

זה אומר שחבל הטבור מתחבר לשליה מהצד ולא מהמרכז. צריך להשלים סונר וגינלי לראות שחבל הטבור אינו עובר מעל הפה הפנימי של הצוואר (כלומר לשלול vasa previa) - רוב הסיכויים שהתבצע כבר בסקירה המוקדמת. מומלץ לבצע מעקב גדילה של העובר במהלך ההריון על מנת לוודא שהשליה מתפקדת באופן תקין (ברוב המקרים אין בעיה). יש לדווח לרופא המטפל ולעקוב אחר הנחיותיו.

מנהלי פורום הריון ולידה