עישון פאסיבי - בלחץ מפגיעה בעובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/03/2023 | 11:25 | מאת: חן

היי, אני בשבוע 10, הייתי במסיבת יומולדת בחלל סגור כ-3 שעות וממש כולם עישנו שם. אני בלחץ לאחר שקראתי מאמרים שאפילו מעט עישון פאסיבי עלול לפגוע ולגרום נזק לעובר. במידה והייתה פגיעה בעובר יראו את זה בבדיקות? ישנה בדיקה שבמידה ותוצאותיה תקינות אוכל להירגע ולדעת שהעובר לא נפגע? עכשיו אני בפחד ולא יודעת איך אפסיק להרגיש אשמה בהמשך ההריון עד שאדע שהכל בסדר.. תודה מראש!

05/03/2023 | 23:40 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

רוב הסיכויים שבחשיפה חד פעמית ומוגבלת לא נגרם נזק לעובר. עדיף לצמצם חשיפה לעישון כמה שאפשר אך באופן מובן לא תמיד ניתן להימנע מחשיפה לחלוטין.

מנהלי פורום הריון ולידה