שאלה לגבי afi ומדוע הוא ממשיך לרדת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/03/2023 | 12:02 | מאת: לולו

שלום וברכה ד"ר הנני בשבוע 32 ושמתי לב שבכל בדיקה כל 3 שבועות ה afi יורד במידת הס"מ... לפני שלושה שבועות היה 15 עכשיו רק 12.5 סמ שאלתי, האם עם התקדמות ההריון, ה afi לא אמור לעלות ככל שההריון מתקדם? אני חוששת שזה יתקרב או אף יגיע לרף שנחשב מיעוט מי שפיר בקצב הזה. תודה רבה מראש!

01/03/2023 | 12:12 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

כמות המים משתנה במהלך ההריון וזה תקין, גם עולה וגם יורדת. העובר בולע את מי השפיר והשתן שלו הוא מי השפיר. לכן לפעמים יכול להיות פחות מים מאחר וכעת המים נמצאים בתוך הגוף של העובר. כל עוד כמות המים מעל 5 ס״מ אז מדובר בכמות תקינה. כמות המים שאת מתארת היא תקינה לחלוטין ולא דורשת מעקב מיוחד בהינתן שמעקב הריון וגדילה תקין עד כה.

מנהלי פורום הריון ולידה