טפיל בהריון האם מסוכן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/02/2023 | 08:00 | מאת: שרון

שלום. בהריון שבוע 17. יש לי טפיל בצואה בשם: dientamoeba fragy pcr לא היו לי כמעט תסמינים. קצת גרד שעבר. אמרו לי שאם אין תסמינים לא לטפל השאלה אם זה משהו שעובר בשלייה לעובר? זה פחות ידעו לומר לי... תודה

28/02/2023 | 23:53 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

הוא אינו נכלל בטפילים המוכרים הגורמים לפגיעה עוברית, ולעניות דעתי אין סיכון, וזאת אחרי חיפוש בספרות המקצועית אשר מאוד דלה לגבי הטפיל הספציפי הזה בהריון. הסמכות הנכונה לברר את התשובה באופן ודאי היא מול המרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי שמתעסק גם בחשיפה לזיהומים, בטלפון 02-5082825.

מנהלי פורום הריון ולידה