שק הריון ריק בבדיקה וגינלית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/02/2023 | 11:36 | מאת: אור

שלום, מחזור אחרון בתאריך ה- 12.01 אך מחזורים ארוכים וביוץ לפי בדיקת ביוץ בתאריך 02.02. בדיקת בטא 1700 בתאריך 19.02 ו- 4000 בתאריך 21.02. ב- 24.02 בבדיקה אצל רופא נשים נאמר שיש שק הריון ריק ויש לבוא לבדיקה חוזרת אך רוב הסיכויים שגם אז לא יהיה כלום. האם יש מקום לאופטימיות? תודה.

24/02/2023 | 12:52 | מאת: אור

אציין כי השק הריון שנצפה הינו בגודל 12 מ״מ.

26/02/2023 | 18:44 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

זה נכון שהיינו מצפים בשלב זה להופעה של שק חלמון ולא של שק ריק לחלוטין אולם עדיין בחלק מהמקרים יתכן בכל זאת ביוץ מאוחר ולכן ממליצים לעקוב אחרי ההתפתחות בסונר. הסיבה שממליצים לעקוב ולא מחליטים היא כי בהחלט ישנם מקרים שבהם לבסוף מתפתח הריון תקין. לפעמים רואים סימנים במראה השק או בגודלו שמעידים על תקינות ההריון ויכולים להשפיע על הסיכויים להריון מוצלח או לא תקין - יתכן ולכך הרופא התכוון כשהסביר לך על הסיכויים. אם כך הדבר, ברוב המקרים אכן יהיה מדובר בהריון לא תקין אולם עדיין ישנם מקרים בהם מתפתח הריון תקין לחלוטין. אפשר להנמיך ציפיות ואולי תהיה הפתעה משמחת. מאחל בשורות טובות

מנהלי פורום הריון ולידה