טיפול תרופתי בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/02/2023 | 17:16 | מאת: בר

שלום, אני בשבוע 9 להריון, (הריון רצוף אחרי הריון שנפל בשבוע 6). לפני כשבועיים הלכתי לרופאת המשפחה שלי ערב וירוס ודלקת עיניים (עיניים אדומות והפרשות מרובות) כמובן יידעתי אותה שאני בהריון והיא רשמה לי טיפות אנטיביוטיות לעיניים להשתמש בהן שלוש פעמים ביום במשך שבוע, (Ciloxan) לאחר שבוע חזרתי אליה ואמרתי לה שהסימפטומים נמשכים והיא הורתה לי לקחת את הטיפול שבוע נוסף. שאלתי גם את רופאת הנשים שלי האם התרופה מותרת בהריון, וגם את הרוקחת שניפקה לי את התרופה וכולן אישרו שהתרופה מותרת אז לא חשדתי. היום הייתי אצל רופא עניים כיוון שאני עדיין סובלת מתסמינים והוא אמר לי שאסור להשתמש בסילוקסן בהריון ושזה מסוכן לעובר ומאז אני ממש בחרדה, ניסיתי לקרוא קצת באינטרנט ולא מצאתי תשובה חד משמעית אבל כן כתוב שצריך שהתועלת תהיה רבה מהסיכון לעובר, ואני מוטרדת מכך שלא ניסו לתת לי תחילה טיפול שידוע כבטוח בהריון. סה״כ נטלתי את הטיפות במשך שבועיים שלוש פעמים ביום, כשכל פעם הקפדתי ללחוץ כשתי דקות באזור פנים העין כדי לנסות למזער חדירה למחזור הדם. האם יש לי סיבה לדאוג?

22/02/2023 | 18:59 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

אל דאגה, מותר לתת. הריכוז של החומרים הפעילים קטן - ולכן מותר לתת אם יש סיבה מתאימה ולתקופה מוגבלת.

22/02/2023 | 21:51 | מאת: בר

תודה על התשובה.

מנהלי פורום הריון ולידה