התייעצות בנוגע לרחם חד קרני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/02/2023 | 12:33 | מאת: אלינור

היי, לפני שנתיים וחצי ילדתי את בתי בקיסרי חירום שלאחריו הרופא שניתח אותי אמר שיש לי רחם חד קרני שמאלי עכשיו כשאני רוצה היריון נוסף, הלכתי לצילום רחם או אולטרסאונד של בטן תחתונה (לא סגורה איזו בדיקה עשו לי) והגניקולוג שבדק אותי אמר שהוא לא רואה שזה סוג הרחם שלי. התחושה אומרת שאני יכולה לסמוך על המנתח שפתח אותי וראה את מבנה הרחם, אבל איך אני יכולה לדעת בודאות? כך או כך אני מבינה שאין הרבה מה לעשות כדי להימנע מתקלות בדרך למעט להיות במעקב, אבל חשוב לי לדעת את האמת כדי לפעול בהתאם. תודה מראש על כל עזרה.

22/02/2023 | 18:28 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

האבחנה בניתוח נחשבת הכי נכונה. עם זאת בניתוח קיסרי הרחם מוגדל ולרחם יכולה להיות צורה שונה בגלל האופן שבו העובר התמקם ברחם ולעיתים בכל זאת ניתן לטעות. צילום רחם יכול להגדיר את צורת הרחם מבפנים אך לא מבחוץ ולכן לא מספיק. במידה ועשית אולטרסאונד תלת מימד אז זו בדיקה שנחשבת טובה להדגמת צורת הרחם. בכל אופן כפי שאמרת אין הרבה מה לעשות חוץ מלהיות במעקב. לפי הסיפור שאת מתארת בו יש נתונים סותרים הייתי הולך לחומרה ומבחינת המעקב ותדירות המעקב בהריון הייתי מתייחס לרחם כחד קרני ליתר בטחון.

מנהלי פורום הריון ולידה