חום גבוה של כמה ימים (שפעת בתחילת הריון)

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/02/2023 | 12:03 | מאת: אירה

ד״ר שלום רב, אני עם שפעת וחום גבוה (39.5 ואפילו עלה ל40 באחת הלילות), יורד מעט עם אקמול ל38.2. ככה כבר כמעט 4 ימים. אני ובעלי מנסים להיכנס להריון (מס׳ 2) ואני בשבועיים המתנה אחרי הביוץ (אם אכן בהריון אז שבוע 3 כי אני יודעת בדיוק מתי אני מבייצת). קראתי המון דברים לא סימפטיים על השלכות החום הגבוה בתחילת הריון על העובר (מומים וכו׳) וזה לגמרי ערער אותי והכניס אותי ללחץ. אשמח לשמוע ממך על ההשלכות של חום כזה גבוה בשלב הזה של ההריון (אם אכן הריון) ואיך להתנהל

22/02/2023 | 17:56 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

בהריון כדאי להימנע מחום גבוה לאורך זמן ולכן מומלץ להשתמש בתרופות להורדת החום. בשבועות מאוד מוקדמים (3-4) אין סכנה למומים, במידה ויהיה הריון המשך ההריון צפוי להיות תקין, הסיכון למומים מופיע בחשיפה לאחר שבוע 4. בכל מקרה מדובר בעליה קטנה בסיכון ונשים רבות חוות מחלות חום ללא תופעות נלוות בהמשך. מומלץ כאמור להוריד את החום במידת האפשר - ניתן להשתמש באקמול/אופטלגין לשם כך לפי הוראות היצרן.

22/02/2023 | 18:24 | מאת: אירה

תודה רבה על תשובתך 🙏🏻

מנהלי פורום הריון ולידה