סימפיזיוליזיס...............

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/02/2023 | 12:48 | מאת: אני

איך אפשר לדעת אם סובלים מזה, ומה אפשר לעשות כדי למנוע את התופעה הזו, או להמנועה החמרה שלה, ושאלה נוספת האם אחרי הלידה יש בעיה לאישה שסובלת מסימפיזיוליזיס להשתמש באמצעי מניעה הורמונליים?

20/02/2023 | 11:53 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

סימפיזיוליזיס מתבטא בכאבים בעצמות האגן ובעיקר מלפנים. כאבים שמתגברים בתנועות/תנוחות מסוימות או לאחר מאמץ. איני מכיר טיפול מונע, יתכן ויש הגיון בחיזוק השרירים באיזור וביצוע פיזיותרפיה. אין בעיה בנטילת אמצעי מניעה הורמונליים למי שסבלה מסימפיזיוליזיס בהריון. במידה והינך מעוניינת באמצעי מניעה הורמונליים לאחר הלידה - יש להתייעץ עם רופא מטפל לגבי אמצעי המניעה המומלץ ומועד ההתחלה של אמצעי המניעה (תלוי בהאם תבחרי להניק או לא, ותלוי בהרכב אמצעי המניעה)

מנהלי פורום הריון ולידה