תכנון הריון- תזונה. מה מותר?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/02/2023 | 13:43 | מאת: דנה

היי אני מתכננת להפסיק את הגלולות בקרוב.. האם יש זמן, לפני הכניסה להריון, שבו כבר אסור לאכול דברים מסויימים? זאת אומרת, למשל, מותר לאכול סושי כמה שבועות לפני כניסה להריון?

18/02/2023 | 21:29 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

מומלץ להתחיל בנטילת חומצה פולית באופן יום-יומי במידה ואינך נוטלת עדיין. וזאת על מנת להוריד את הסיכון למומים בעמוד השדרה. במידה והריון הוא אופציה בתקופה הקרובה מומלץ כבר כעת להימנע ממזונות היכולים לגרום להדבקה בטוקסופלזמה, וסושי ביניהם, מאחר ולא ניתן לתזמן את ההריון במדויק, ולחלק מהזיהומים יכולה להיות השפעה מתמשכת.

18/02/2023 | 21:39 | מאת: דנה

תודה רבה! כמה מתמשכת ההשפעה? שבוע? שבועיים או אפילו יותר?

18/02/2023 | 21:48 | מאת: דנה

הבהרה: אני טסה ליפן. רוצה להפסיק לקחת גלולות עם חזרתי משם. האם בעייתי לאכול שם סושי חח?

23/02/2023 | 08:54 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

לא בעייתי אם את מתכוונת להתחיל לנסות כניסה להריון רק לאחר חזרתך. סיכון נמוך מאוד וספציפית ביפן נמוך עוד יותר כשאוכלים דגים טריים במסעדות שבאיזורי הדיג (ולא במרכולים).

מנהלי פורום הריון ולידה