פער בהקפי הראש חוששת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/02/2023 | 12:46 | מאת: ורד

שלום רציתי לשאול בהערכת משקל נמצא כי היקף ראש העובר מתאים לשלוש וחצי שבועות קדימה בכללי העובר היה אחוזון 80 הרופאה שלחה אותי לסקירת מערכות מכוונת למוח רציתי לדעת האם זה מדאיג? מה החששות שלכן צריך לבדוק בסקירה? ואיזה משמעות מעשית עלולות להיות לתוצאות?

18/02/2023 | 20:45 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

היקף ראש גדול יכול לנבוע מסיבות רבות - ראשית טעות במדידה או בחישוב גיל הריון, בחלק מהמקרים יתכן ומדובר בממצא נורמלי (למשל אם לאחד ההורים גם יש ראש גדול), בודקים בסקירה האם יש סיבה לגדילת הראש למשל שינויים בעצמות הגולגולת, גדילה של חדרי המוח או גדילה של רקמת המוח, וגם סיבות אחרות. המשמעות המעשית מאד תלויה בתוצאות, יתכן והתוצאות יהיו תקינות, במידה ולא תקינות זה תלוי בחומרה, לעיתים נדרש מעקב נוסף בעוד מספר שבועות או ביצוע mri, אם מדובר בממצאים המלווים במומים נוספים או ממצאים גנטיים צריך להתייעץ עם רופא מומחה ולשקול את המשך ההתנהלות במקרה. שוב צריך לזכור שלרוב תוצאות הבירור הן תקינות, אך בהחלט מומלץ להשלים את הבירור.

מנהלי פורום הריון ולידה