קלונקס 2 מג בהריון חודש 3

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/02/2023 | 18:28 | מאת: שימרית

שלום שמי שמרית אני נוטלת קלונקס כ11 שנה אני הבנתי שאסור ליטול קלונקס בהריון ... אז האם יש תחליף שמותר??? או אפילו טבעי???? אני נרדמת איתו ויותר רגועה . אני מפחדת על עצמי ועל העובר. השאלה במה כדאי להחליף....ומה המינון שמותר בהריון.??? מה באמת ניתן להחליף אין לי תשובות משום מקום....הכל זה תקחי כי זה מסוכן לך ואולי לעובר זה לא מומלץ.אשמח לתגובה מהירה תודה.

18/02/2023 | 20:32 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

אכן קלונקס אינה מומלצת בהריון, ובמידה וניתן להימנע עדיף להימנע. במידה ואין ברירה ויש אינדיקציה רפואית ניתן להתיעץ עם הפסיכיאטר/הרופא המטפל לגבי נטילת התרופה תוך מודעות לסיכונים או אלטרנטיבות אחרות. את יכולה להתיעץ מול הריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 או מול המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 לגבי הסיכונים הכרוכים בנטילת התרופה ולגבי אלטרנטיבות אפשריות.

מנהלי פורום הריון ולידה