שאלה בנושא הריון צעיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

07/02/2023 | 17:33 | מאת: ליאתי

שלום רב,בת 36 עוד מעט. הריון ראשון טבעי ברוך השם. שבוע רביעי לפי תאריך וסת אחרןנה. שהתרחשה ב 5.1.23.ביצעתי בדיקת בטא ב 3.2.שהתוצאה שלה היתה 217. כעבור יומיים עליה בבטא ל 426.כמעט הכפלה. רמת פרוגרסטרון צנחה מ 17.3 ל 9.5. היום החלו דימומים.שאני לא יודעת אם זה השרשה..או חלילה.. לפני שאפגוש את רופא הנשים, האם רמת הפרוגרסטרון אינה תקינה? כי אני קוקאת שהרמות צריכות לעלות.לתשובתכם אודה.בלחץ איום.תודה רבה.

09/02/2023 | 16:13 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי ליאת, את צודקת שבגדול רמות פרוגסטרון אמורות לעלות, עם זאת לא נהוג לעקוב אחריהן בהיריון ספונטני והן לא קובעות אם הייתה הפלה או לא. אם רמות הבטא ממשיכות לעלות באופן תקין אז הכל בסדר, צריך להמשיך לחכות בסבלנות ולעקוב. אם יש אירוע נוסף של דימום/כאבי בטן/ חולשה וסחרחורות יש לפנות לבדיקה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה