מחזור אחרי לידה שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/02/2023 | 10:16 | מאת: יעל

שלום אני 8 שבועות לאחר לידה ובבדיקה ראו זקיק בגודל 20 ממ. להבנתי הביוץ קרב. לאחר הלידה הנקתי לסירוגין אך בשבועים האחרונים אני בהנקה מלאה. האם יתכן כי עוד שבועים יהיה מחזור ולאחר מכן לא יהיה בגלל ההנקה? או שמעכשיו המחזור יחזור להיות סדיר כפי שהיה לפני ההריון ואין קשר לזה שעכשיו אני בהנקה מלאה? רוצה לדעת למה לצפות. להמתין לעוד מחזורים או שאחרי זה שיגיע יתכן ולא יגיעו בגלל ההנקה? תודה

02/02/2023 | 11:50 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי, הנקה מלאה כלומר בפערים של 3 שעות בדיוק כל יום (וכל לילה) יכולה לגרום לדיכוי הציר ההורמונלי בשל עלייה בהורמון ההנקה פרולקטין, וכך לגרום להיעדר מחזור. עם זאת, זה לא חד משמעי ולא וודאי, אין להסתמך על הנקה כאמצעי מניעה ולפעמים מספיק שהמרווח בין הנקה להנקה מעט משתנה וגדל כדי שהציר ההורמונלי יתעורר שוב, יהיה ביוץ נוסף ולאחכ מכן והווסת תופיע שוב. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה