ריבוי מי שפיר בהריון.......

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/02/2023 | 09:45 | מאת: אני

היי, שאלתי באחת השאלות כאן לגבי ריבוי מי שפיר בשבוע 27+5, הריבוי היה 24.4 ונוזל כיס מקסימאלי 7.7 וענית לי, ובחלק מהתשובה כתבת: במקרה שלך מדובר בערך שהוא על הגבול העליון של הנורמה. בד״כ ממליצים על בירור בערך של מעל 25 במידה ומדובר בממצא בודד (למשל ישנה חשיבות גם להערכת המשקל של העובר ולהיסטוריה הרפואית שלך מעבר לכמות מי השפיר בלבד). לגבי העמסת סוכר של 100 יצא ב"ה תקין, רציתי לשאול מה הכוונה ההתיחסות לגודל העובר לפי האולטרסאונד נראה שהגודל תואם לשבוע, אז האם יתכן שזה מראה שזה בסדר? וכן איזה טיפול נותנים במקרה שמוצאים משהו לא תקין חלילה תודה רבה

02/02/2023 | 11:47 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי, אם גודל העובר תואם את גיל ההיריון אז זה תקין. לגבי השאלה "איזה טיפול נותנים במקרה שמוצאים משהו לא תקין" זה מן הסתם תלוי מה מוצאים שאינו תקין... כל עוד יש ריבוי מים גבולי בלבד וללא ממצאים נוספים וללא סכרת היריון צריך רק מעקב. אם יש ריבוי מים יותר משמעותי ממליצים להרחיב בירור לרבות סרולוגיות למזהמים, סקירה מכוונת לריבוי מים, אקו לב עובר ולפעמים ייעוץ גנטי תלוי בכמות המים. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה