טרום סכרת וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/02/2023 | 00:00 | מאת: אלה

שלום, לפני חודש עשיתי בדיקות דם, ורופאת המשפחה אמרה לי שערכי הסוכר יצאו מחוץ לנורמה ואני נמצאת במצב של טרום סכרת.היא שלחה אותי לדיאטנית שאמרה לי שעם תזונה מותאמת ופעילות גופנית אפשר לחזור לערכי הנורמה. אני לוקחת היום סרזט ותכננתי להפסיק בזמן הקרוב, השאלה שלי האם זה בעיה במצב כזה להכנס להריון? עדיף להמשיך עוד את המניעה? או שאין בעיה להכנס להריון במצב של טרום סכרת?

02/02/2023 | 11:36 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי אלה, בגדול אין מניעה להיכנס להיריון עם טרום סכרת, מומלץ להשלים בדיקת HBA1C לוודא שאינו גבוה מדי לפני כניסה להיריון, כמובן שמומלץ להקפיד על פעילות גופנית ודיאטה מאוזנת. נשים בהיריון עם סכרת טרום-הריונית צריכות מעקב היריון בסיכון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה