היפרדות קרומים בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/01/2023 | 21:30 | מאת: א.

הי אני בהריון ראשון בסוף שבוע 16 תחילת 17, שבוע שעבר היה לי הרבה דימום הלכתי למוקד ומצאו שיש לי היפרדות קרומים, אחרי ארבעה ימים נעלם הדימום לגמרי. היום היה לי שוב אולטרסאונד ומצאו שוב היפרדות אבל אמרו שיש שיפור וההיפרדות קטנה. בנוסף אני סובלת לפעמים מכאבי בטן. טכנאית אולטרסאונד אמרה לי שיש כאלה שנכנסות להריון בסיכון בגלל זה, ואחות אמרה לי שזה אמור להשתפר עם הזמן (עם הרופאה עדיין לא דיברתי). זה באמת אמור להשתפר? מה זה בדיוק היפרדות קרומים ואיך זה קשור לשליה? יש הוראה גם להימנע מיחסי מין בכזה מצב? תודה רבה

02/02/2023 | 08:05 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

לא ברורה המשמעות של היפרדות קרומים,זה תלוי בגודלה ובמיקומה, לפי חלק מהדעות יתכן וישנה עליה מסויימת בסיכון להיפרדות שליה. בדרך כלל חוץ ממעקב אחר הממצא והשליה אין צורך בטיפול מיוחד. מאחר ואת מתארת שהיו דימומים טרם לכן, מומלץ להימנע מיחסי מין ומאמצים כבדים עד לביקורת רופא מטפל.

מנהלי פורום הריון ולידה