שק הריון ללא תוכן בשבוע 6

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/01/2023 | 21:25 | מאת: נעמי

אני בהיריון ראשון, וסת אחרונה ב-17/12/22, לא ידוע אורך המחזור/אם סדיר כי קיבלתי מחזור רק פעם אחת אחרי הפסקת גלולות. לפי מחזור של 28 ימים אמורה להיות בשבוע 6+0. ב-23/1/23 (שבוע 5+2 לפי ו.א) בטא בדם הייתה 229. הייתי במיון היום בגלל כאבים בבטן הימנית, בטא הייתה 1370, אבל באולטראסאונד הרופא הדגים רק - ״באזור הפונדוס ממצא היפואקואי וסביבו טבעת אקוגנית בקוטר 6 מ״מ היכול להתאים לשק הריון תוך רחמי ללא תוכן״. הטפולות היו ללא ממצא חריג. הומלץ לחזור על בטא בעוד יומיים ולביקורת של רופא כולל אולטראסאונד עוד ארבעה. האם ייתכן עדיין שההריון תקין ? יכול להיות שמדובר בשבוע צעיר יותר מהמחושב לפי וסת אחרונה ? הגיוני לראות שק הריון ללא שק חלמון בשבוע 5 או 5 וקצת? תודה רבה מראש

29/01/2023 | 13:11 | מאת: ד"ר נדב קוגלר

כן יתכן ומדובר בהריון צעיר יותר מההריון המחושב לפי הוסת. התיאור באולטרסאונד מתאים לשבוע 4. יש להמשיך כפי שהמליצו על מעקב בטא לראות המשך עליה תקינה והמשך אולטאסאונד על מנת לוודא המשך התפתחות תקינה של הריון תוך רחמי.

מנהלי פורום הריון ולידה